lezingen

ONDERWERPEN

een lezing ? een Keynote ?

Louis De Jaeger geeft al jaren lezingen, keynotes, toespraken en inspirational speeches over tal van onderwerpen voor zeer uiteenlopende doelgroepen: ondernemers, beleidsmakers, mensen met een interesse voor duurzaam leven, architecten, tuin- en landeigenaars en nog veel meer. Hij stond voor publieken in België, Nederland, Oostenrijk, Italië en Griekenland.

1- Passion is the road to success

In deze lezing toont Louis De Jaeger dat je alles kan bereiken dankzij één gouden ingrediënt: passie.
Als je weet wat je wil en je een doel hebt voor ogen is er geen uitdaging te moeilijk.

Passie helpt je door moeilijke tijden en loodst je langs obstakels. Hoe vind je nu je passie? Dankzij een okkernoot.

2 - Voedselbossen


In de zomer van 2020 filmde Louis De Jaeger een documentaire over Belgische voedselbossen in alle mogelijke vormen: in privetuinen, een psychiatrie, als landbouwvorm of als stadspark.
Louis is er heilig van overtuigd dat dit dé toekomst is van de landbouw en groeninrichting en brengt graag de passie voor de magie van bomen over aan een breed publiek.

3 - DE TOEKOMST VAN DE LANDBOUW

Louis De Jaeger reisde de wereld rond en interviewde meer dan 60 landbouwers, professors en andere spelers in de landbouw-wereld. Hij ging op zoek naar zijn grootste vraag: wat is de toekomst van de landbouw.

Bio? Niet bio? GGO's? Robots? Drones?

Hij heeft uiteindelijk zijn antwoord gevonden, al was het niet het antwoord dat hij verwachtte: bodem, bomen en beestjes. Hij kwam te weten dat de gezondheid van de plant én de mens volledig afhankelijk is van... micro-organismen. De missing link die we moeten herstellen.

4 - MAKE YOUR GARDEN WILD AGAIN

Een kortgeschoren gazon is niet meer dan een groene woestijn. Hoe meer mos, klaver of andere spontane bloempjes tussen het gras, hoe beter.

Zo'n wildere tuin heeft niet alleen een positieve impact op de biodiversiteit, je maakt er je leven ook aangenamer, luier en goedkoper mee. Dit kan je doen zonder in te boeten op schoonheid.

Een win-winsituatie voor iedereen. Met de lezing ByeByeGrass moedigt Louis je met simpele tips aan om zelf de handen uit de mouwen te steken.

KLAAR OM TE PRATEN?

Louis De Jaeger wordt meestal gevraagd om over een van deze vier onderwerpen te spreken, al wordt iedere lezing op maat gemaakt. Ook hoef je je niet te beperken tot een van bovenstaande pakketten.