Welkom bij de #postcorona movement

Deel je droom, vind gelijkgezinden, maak een plan en realiseer het.

We voelen ons soms alleen, toch gaan we allemaal samen door deze periode. We worden verplicht om binnen te blijven en te deconnecteren van alles. Toch zijn we nog nooit zo verbonden geweest met elkaar als vandaag. Na jarenlang stressen en te rennen van her naar der worden we gedwongen om letterlijk stil te staan bij het leven. We worden geconfronteerd met onszelf en kunnen voor het eerst onszelf weer voelen. Ook weten velen voor het eerst hoe het is om echt een betekenisvolle relatie te hebben, met een geliefde, met vrienden, met onze kinderen en met onze ouders.

In het begin zagen velen deze Coronatijden als een vloek en we mogen niet ontkennen dat dit voor velen nog steeds zo is. Na dagen van doemberichten op sociale media, in kranten en op televisie beginnen er geleidelijk aan berichten van hoop te verschijnen. Hoewel deze crisis nog niet voorbij is beginnen we al stilaan te dromen van het #postcorona tijdperk.

Het staat vast dat dit een kantelpunt wordt in de geschiedenis van ons eigen leven. We hebben tijd om terug contact te maken met onszelf. We hebben tijd om na te denken over ons bestaan en na te denken over de maatschappij waarin we leven. Welk leven wil jij leven? In welke wereld wil jij wakker worden na het corona-gedoe?

Beeld je in dat je een toverstokje zou hebben: welke mooie dingen zou jij realiseren? Stel je voor dat je alle macht, geld en middelen hebt om met de inzichten van vandaag ons land prachtig vorm te geven. Wat zou jij doen?

Iedere belangrijke verandering die ooit heeft plaatsgevonden is gestart met een gedachte, een visie of een droom. Wanneer iemand zijn droom vertelt, worden er bepaalde mensen door aangetrokken. Die nemen stukjes droom mee om andere mensen met dit idee te enthousiasmeren. Zo ontstaan er groepjes met gelijkgezinden en hieruit ontstaan plannen. Deze plannen zorgen voor nog meer aantrekkingskracht en voor we het weten worden de juiste mensen aangetrokken om de dromen die nu plannen geworden zijn te realiseren. Zo creëer je de toekomst.

De autostrades zijn leeg, geen vliegtuigspoor in de lucht en in de stad is het muisstil. We hebben enorme concentratiekracht om nu te dromen over het #postcorona tijdperk. Met de #postcorona beweging geven we een platform aan iedereen waarop we onze visie van de toekomst kunnen delen. Waar gelijkgezinden kunnen plannen smeden om die dan ook uit te voeren. Een platform waar iedere stem telt en ook gedeeld zal worden met onze leiders.

We moeten onthouden dat wij niet alleen deel zijn van deze samenleving, maar dat wij de makers zijn van deze maatschappij. Ieder steentje zorgt er voor dat de rivier een andere wending neemt. Wees een steentje en werp jezelf in deze rivier. Hoe meer er volgen, hoe groter de hoop steentjes en hoe mooier en groter de verandering. Het is tijd voor actie.

Delen

verwante Artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EEN MAIL Die JE ALTIJD ZAL WILLEN OPENEN !

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte.